Szívférgesség

 Üdvözöllek az oldalamon! :)

A legújabb Trnd projekt a szívférgességre hívja fel a figyelmet, így ezt a betegséget szeretném bemutatni Nektek. :) 

A szívférgességet többféle szúnyogfaj is terjesztheti. A fertőzött szúnyog vérszívással juttatja be a szívféreg lárváit a kutya szervezetébe. A lárvák több hetes, szöveteken keresztüli vándorlás során fejlődnek ki és kötnek ki a kutya tüdejében, vagy akár a szívében. A kifejlett egyedek itt tovább szaporodnak és lárváik a kutya véráramába kerülnek, melyek így további szúnyogokat képesek megfertőzni. A kifejlett szívféreg akár 5-7 évig is élősködhet a kutyában.



A betegség tünetei:

A betegség kezdeti stádiumában a legtöbb kutya vagy tünetmentes, vagy csak enyhe tüneteket mutat. Ilyenek a bágyadtság, levertség, csökkenő étvágy, fogyás, vagy az enyhe köhögés. A betegség előrehaladtával köhögés, nehézlégzés és keringési problémák lépnek fel, melyek súlyosbodása életveszélyes állapothoz, akár a keringés összeomlásához és elhulláshoz is vezethet.

Mit tehetünk szívférgesség ellen?

- Első lépésként teszteljük a kiskedvencünket szívférgesség ellen.

 Egész évben át tartó, rendszeres, havi megelőző kezelés szükséges, hogy megvédjük kutyánkat a szívférgesség és egyéb betegségek kialakulásától.



Remélem, hogy hasznos volt ez a bejegyzés és tudtam ezzel segíteni. :)

Hamarosan új bejegyzés lesz elérhető. :)

Addig is ölelés,



Vivien

Megjegyzések

  1. Ez egy igazán szuper kis projekt ! ❤️ örülök hogy előtérbe kerülnek a házi kedvencek is és pláne az egészségmegőrzésük! ❤️

    VálaszTörlés
  2. Mi évente elvisszük a kutyánkat szívféreg szűrésre. Tavaly szerencsére negatív volt a teszt. :) hasznos projekt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Testalkat(om)

Őszi kirándulóhelyek

Legeld le!