Immunerősítés ősszel

 Üdvözöllek a blogomon! :)

Megérkezett az ősz, a kedvenc évszakom/időszakom a maga csodáival együtt. Viszont ezzel egyidejűleg, többek között a megfázás, nátha,  baktériumok is körülöttünk van, ezért szeretnék néhány gyógynövényből készült praktikát  bemutatni/ajánlani akár már megelőzésre is.

Az első számú kedvencem a tüdőtisztító, mely 5 fêle gyógynövényt tartalmaz: tüdőfű, martilapulevél, gyömbér, kakukkfű, bodza. Ezt a jó kis koktélt alsó -, felső légúti betegségekre, aszthmára, nyákoldásra, megfázásra, torokfájásra, köhögésre szoktam javasolni. Illetve, ha valaki dohányzik, akkor is érdemes szednie.

Tüdő - forte:

a tüdőtisztító "kistestvére". 😁 3 fajta gyógynövényt tartalmaz: tüdőfű, pemetefű, ánizs. A tüdőtisztítóhoz hasonló betegségekre fogyasztható.


Homoktövis:

szerintem ez az egyik legjobb immunrendszer erősítő. Rengeteg vitamin található benne, nagyon magas a hatóanyaga. Pl.: gyulladások, fertőzések kezelésére, de ajánlott cukorbetegeknek, daganatos betegségekre is alkalmazni. Érdemes kicsiknek és nagyoknak is egyaránt fogyasztani valamilyen formában: tinktúra, velő, dzsem, tea, őrlemény.

https://homoktovisvelo.hu/homoktovis-jotekony-hatasai?srsltid=AfmBOorp6kOwNAnmKFa-osj3lUvDUrThTbIQs-XqOTqf-ZIivGDcvzw8


Általános immunerősítésképpen fekete áfonya, mely a szemünket is erősíti, illetve tisztítja a szemben lévő hajszálereket, akár vashiány kezelésére is jó lehet. A csipke és a fekete berkenye is szuper választás, hiszen magas a C vitamin tartalmuk, csak úgy, mint az áfonyának.


Gyulladás kezelésére:


tartalma: 

kamilla, körömvirág, cickafark, diófa levél.

A tinktúrák/cseppek használata nagyon egyszerű. Minden használat előtt nagyon jól fel kell rázni, van bennük csepegtető, nem kell hígitani semmivel. Általában 2 havi adagok. Érdemes kis mennyiségben elkezdeni őket, aztán 1-2 nap múlva emelni a mennyiségen, egészen a maximumig. 

Inhalálásra: 

borsmenta olaj: tisztítja az orrjáratot, enyhíti a fejfájást (néhány csepp a halántékra) és az ízületi fájdalmat, nyáron pedig hűsít. Diffúzorba is alkalmazható.

Teafa olaj: fertőtlenít, tisztítja a levegőt.

Eukaliptusz olaj: csökkenti a megfázás tüneteit.

vagy kamilla tea.

Ezeket az olajokat nem szabad belsőleg alkalmazni, csak és kizárólag külsőleg használhatóak, esetleg diffúzorba!

Természetesen ilyenkor is nagyon fontos a rendszeres mozgás, gyümölcsök, zöldségek, méz fogyasztása, illetve a megfelelő mennyiségű folyadék.


Milyen praktikákat alkalmaztok ilyenkor?



Vivien





Megjegyzések

  1. Amennyi gyümölcsöt és vitamint szedek ősszel, mindig jo valami uj praktikárol olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ez a kedvenc időszakom. Vitamint szedek, gyümölcsöt és zöldséget nagyobb mennységben fogyasztok. A gyógyteákat is kedvelem. A homoktövis nagyon jó én is alkalmazom. Szuper poszt lett.

    VálaszTörlés
  3. Az ősz nem a kedvenc évszakom, bár vannak benne szép dolgok is. A hideg ellen forró (gyógy)teákat iszom, igyekszem friss zöldséget és gyümölcsöt enni, illetve ezekből főzni.

    VálaszTörlés
  4. Fekete - Virág Virgínia2024. szeptember 28. 10:13

    Ilyenkor különösen sok zöldséget gyümölcsöt fogyasztok, és vitamint is szedek. A bejegyzés nagyon hasznos

    VálaszTörlés
  5. De jó, hogy hoztad ezt a posztot❤️ és a segítségedet is nagyon köszönöm itt is☺️❤️

    VálaszTörlés
  6. Szeretem a természetes megoldásokat. Pont jókor jött elég sokan betegek a környezetemben így ezeket tudom ajánlani 🥰🙏

    VálaszTörlés
  7. Tea mániás vagyok. Csakis azt iszom. Télen, hagyma tea jöhet megfázás, köhögés ellen. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuperek ezek, én c és d vitamint meg magnéziumot szedek, de most elgondolkoztam ezekből párat be kellene szerezni, főleg a vashiány miatt. Köszi a posztot 🥰❤️

    VálaszTörlés
  9. Wow! Nagyon hasznos, tartalmas poszt lett🥰 Én szeretem a őszt, ilyenkor lehet forró italokat és leveseket fogyasztani🥰 Én is igyekszem sok sok folyadékot inni, főleg teát és zöldséget, gyümölcsöket is eszegetni☺️ Mi főleg C, D és több fajta vitamint olis szedünk. Köszönöm a posztodat, le is mentettem🥰

    VálaszTörlés
  10. Nem a kedvencem az évszak, de azért van, amit szeretek benne. 😊 Köszönöm az újdonságokat! 😊🥰 Utána is fogok nézni a termékeknek. 😊

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dr. Immun

Görcsoldás természetesen